פתיחת סתימות בביוב

סיבות עיקריות להיווצרות סתימות בביוב

סתימות בביוב נוצרות לרוב משימוש יומיומי,  למשל השלכת תחבושות הגייניות או מגבונים לחים לאסלה הגורמים להיווצרות של סתימה במערכת הביוב ומונעים זרימה תקינה. לא אחת נתקלנו אפילו בסמרטוטים וחפצים (כמו משחקים של ילדים) שנשטפו באסלה וגמרו לסתימה!

ישנם גם מצבים בהם נותרת פסולת בניה בצנרת הביוב, או שורשים של עצים שגדלים בקרבת הצנרת וחודרים פנימה – מה שגורם גם לסתימות וגם לכשל בצנרת ומצריך טיפול יותר מורכב.

 

איך מתבצע תהליך פתיחת הסתימה

ישנן מספר דרכים יעילות לפתוח סתימה בביוב כמו מקלות אוקולון או כבל ייעודי (כבל סמארט) שבקצה שלו יש אביזר מיוחד שאוסף  או מכרסם את הפסולת ומפנה אותו מהקו. דרך נוספת ויעילה מאוד היא שימוש במכונת פריצה בלחץ מים גבוה לפינוי הפסולת מהקו.

 

סתימות חוזרות

סתימות שחוזרות על עצמן שוב ושוב בדרך כלל מתריעות על בעיה נוספת, ובמקרה כזה אנו נמליץ על שטיפה יסודית וצילום הקו באמצעות מצלמת סיב אופטי כדי לוודא את תקינות הקו.

 

פתיחת סתימות מורכבות

במקרים בהם מדובר בסתימה של פסולת בניה אנו קודם כל ניגש לבדוק אם ניתן לצלם באמצעות מצלמת סיב אופטי כדי להחליט כיצד לשחרר את הסתימה. לאחר שצילמנו נוכל להחליט באיזה כלים להשתמש על מנת לשחרר את הסתימה. במידה ולא ניתן לצלם וקיימים מים שעומדים בקו נשאב ראשית את המים ולאחר מכן נבצע צילום.

שורשים שחודרים למערכת הביוב עלולים לסתום את המעבר  התקין של הפסולת ושפכים ולגרום לנזק כבד. לכן כשמדובר בשורשים, אנחנו מבצעים ניקוי יסודי לקו הביוב, כרסום יסודי של השורשים ולאחר מכן מתקנים את הצנרת באמצעות תיקון פנים צנרת – טלאי (פאצ׳).

 

שטיפת קווי ביוב באמצעות מכונת פריצה בלחץ מים גבוה

מכונת פריצה מיועדת לתת מענה במקרים בהם הסתימה אינה נפתחת באופן ידני על ידי מקלות או כבל.

מחדירים צינור המחובר למשאבה עוצמתית, הזרם החזק מפעיל לחץ בתוך הצנרת ושוטף את הפסולת/ שורשים/ שומנים שהצטברו או נדבקו לדפנות הצינור.